Kollegaen som elsker å vinne

Kollegaen som elsker å vinne

Noen er så glad i gode resultater og måloppnåelse at de skriver ting på to-do-listen sin kun for å kjenne på følelsen av å stryke det ut. Små seire i hverdagen er avgjørende for at du skal oppleve større seire mer overordnet. Du kjenner kanskje til det fra din jobbhverdag? Det nytter sjeldent å sette seg hårete mål uten å sette seg delmål.

Hva gjør gode og dårlige resultater med deg?

I følge God Arbeidslyst Indeks er det sammenheng mellom resultater og arbeidslyst. Oppnår du målene dine vil arbeidslysten øke. Oppnår du ikke målene vil du sannsynligvis oppleve lavere grad av arbeidslyst. Dette handler ikke bare om egne målsetninger på jobb eller på skolen. Det kan være mål gitt av sjefen for å oppnå bonus, opprykk eller kanskje også mål som må oppnås for å beholde jobben.

Blir man satt ovenfor urealistiske mål vil man oppleve skuffelser og nederlag. Hvis dette vedvarer kan det ha mange negative følger. Det samme gjelder hvis man jobber mot mål som ikke harmonerer med forestilling av hva man jobber for.

Hvordan kan sjefen tilrettelegge for at du oppnår resultatene?

Hvordan ville du oppleve det hvis du plutselig fikk en epost fra sjefen med dine nye målsetninger for året? Sannsynligvis med nysgjerrighet, men kanskje også med skuffelse og oppgitthet. Ikke alle ledere har lært at medarbeidere faktisk liker å ta del i utformingen av målsetninger. Selv om det kan ta noe lengre tid for lederen enn å bare bestemme målet selv, vil det føre til økt arbeidslyst hos medarbeiderne.

Medarbeidere liker til og med å ta del i hvordan måloppnåelser skal feires. Ikke alle er glade i flaks-lodd og bløtkake.

Hva kan du gjøre for å øke din arbeidslyst?

Å ha dialog om mål og resultater er sunt både for ledere og medarbeidere. I tillegg vil det sørge for økt arbeidslyst i virksomheten og bedre resultater.

Synes du det er utfordrende å snakke med sjefen om resultater? Eller kanskje du er leder og synes det er vanskelig å involvere medarbeiderne i å sette gode mål? Ta kontakt med oss slik at vi kan hjelpe deg med gode råd!

Krifas misjon er å fremme god arbeidslyst hver dag – for medarbeidere, medlemmer og samfunn.

Søk på wordpress-1210958-4292065.cloudwaysapps.com