Syv gode råd for å unngå stress i ferien

Unngå stress i ferien

Pleier du å starte ferien med sykdom og trøtthet? HR-konsulent Pernille Aagaard gir deg rådene til en ferie uten stress, og større sjanse for å vende uthvilt tilbake til jobb.

Unngå møter

Prøv å rydde de siste dagene på jobb fri for møter. For møter gir deg som regel nye oppgaver som du uansett ikke rekker å gjøre før ferien.

Plan før ferien

Lag en realistisk plan for hvilke arbeidsoppgaver du skal ha ferdig før ferien starter. Husk å sette av tid til uforutsette oppgaver, for de dukker alltid opp.

Plan etter ferien

Før ferien starter bør du lage en realistisk plan for hvilke oppgaver du skal gå løs på etter ferien. Da kan ta ferie med ro i sjelen, fordi det ikke er noe som ”henger”, og du har skaffet deg oversikt.

Rydd 1. dag etter ferien

Hvis det er mulig, sett av den første dagen i kalenderen etter ferien til å gå gjennom mail og få oversikt over arbeidsoppgavene dine. Det kan jo ha oppstått ting i løpet av ferien som endrer prioriteringene dine mens du har vært borte.

Be en kollega lese mail

Avtal gjerne at en kollega leser mailen din når du har ferie, og be ham svare på henvendelser som trenger respons, slette alle nyhetsbrev, spam-mail og mail som uansett ikke vil være aktuelle når du kommer hjem. Da slipper du å komme hjem til 400 mail, men kun de du trenger å forholde deg til.

Avtal med jobb og familie

Gjør en tydelig avtale med familien og sjefen din, om hvorvidt du ved spesielle situasjoner kan kontaktes i ferien. Sørg for at de av kollegene dine som er på jobb kjenner avtalen og respekterer den.

Bruk fraværsmelding

Sett på mobilsvar og aktiver fraværsmelding på mail. Respekter deg selv og familien din ved å la være å sjekke mobil og mail i løpet av ferien. Med mindre du har en avtale med sjefen og familien om det – så er det faktisk helt unødvendig.

Klarer du å stresse ned i ferien, så kommer du tilbake til jobb med god arbeidslyst.

Søk på wordpress-1210958-4292065.cloudwaysapps.com