Krifa har inngått tariffavtale på Ansgar Høyskole

Første lokale avtale:

Krifa har inngått tariffavtale på Ansgar Høyskole

Krifa har inngått lokal tariffavtale for sine medlemmer på Ansgar Høyskole i Kristiansand. Dette er den første avtalen som kommer på plass, i kjølvannet av at Krifa tidligere i år ble en del av hovedavtalen med Virke.

-Vi er glade for å være godt i gang med å introdusere lokale tariffavtaler for våre medlemmer. Dette kommer som et direkte resultat av at vi tidligere i år inngikk en historisk avtale med Virke som legger til rette for lokale forhandlinger og avtaler, sier daglig leder i Krifa, Kristin Fjellman.

Fjellman sier at Krifa fortløpende vil bistå medlemmer som ønsker å inngå en lokal tariffavtale:

-Dette er nok bare starten. Over tid vil vi se at Krifa kommer til å markere seg med en rekke avtaler fordelt på flere ulike type organisasjoner, sier hun.

Lokal påvirkning

Krifas medlemmer ved Ansgar Høyskole er glade for at de nå kan inngå som fullverdig forhandlingspart i forbindelse med lønnsoppgjøret.

-Spesielt viktig for oss har det vært å kunne sitte rundt bordet og ha en direkte forhandlingsrett med Krifa i ryggen. Det kan bety mye for oss, særlig under de lokale lønnsforhandlingene som skal være i havn innen utgangen av oktober, sier Stein Erik Nyli som er Krifas lokale tillitsvalgte ved Ansgar Høyskole.

Landsoverenskomsten for høyskoler

Det er den såkalte «Landsoverenskomsten for høyskoler» som er gjort gjeldende for Krifas medlemmer ved Ansgar Høyskole. Overenskomsten går inn under HUK-avtalene til Virke. HUK-området består av syv tariffavtaler innen helse, utdanning og kultur (HUK).

For ytterligere informasjon/kommentarer:

Kristin Fjellman, daglig leder i Krifa Norge: 474 57 620 | krfj@krifa.no

Søk