-Vi bør stå sammen!

Pastoren har vært medlem i Krifa i over 10 år:

-Vi bør stå sammen!

Karl-Axel Mentzoni hadde aldri vært medlem av en fagforening. Men da en kollega fikk utfordringer som følge av en arbeidskonflikt, så han verdien av å ha et sikkerhetsnett og en «uavhengig hjelper».

Nå har den kjente pastoren i pinsebevegelsen vært medlem i over 10 år. I tillegg til tryggheten lønner medlemskapet seg også, rent økonomisk.

-Det aller viktigste for meg og for Krifas medlemmer, er å vite at du ikke står alene dersom du behøver hjelp i arbeidsforholdet ditt. Krifa har ikke streik og konflikt som sitt varemerke, men er en konstruktiv hjelper som kan bidra til dialog og løsning, sier Mentzoni.

Sparer masse på forsikringene

Noen tenker kanskje at det er unødvendig å bruke penger på fagforeningskontingenten. Men faktum er at dette er en kostnad du får fullt fradrag på skatten for.

-I tillegg har Krifa inngått solide rabattavtaler med kristenfolkets eget forsikringsselskap, Knif Trygghet. Her sparte jeg store penger på å bare flytte bilforsikringen over. Nå har jeg «alt» av private forsikringer hos dem, forteller den engasjerte pastoren.

-Det er ingen tvil om at jeg går skikkelig i pluss på å være medlem i Krifa, smiler han.

Krifa har også inngått avtale med Sparebanken Sør, som tilbyr noe av markedets aller beste rentebetingelser til medlemmene.

-Her snakket jeg nylig med en i menigheten som hadde spart flere titusener på å flytte lånet sitt. Fordelen er at man får en mye sterkere forhandlingsposisjon når man er mange i fellesskap, forteller Mentzoni.

Kristenfolket trenger også gode lønnsbetingelser

Karl-Axel Mentzoni leder PTF – Pinsebevegelsens tjenestefellesskap – og har et langt liv bak seg som ansatt og med lønn i en kristen organisasjon.

Nå drømmer han om å videreutvikle forumet, slik at det blir mulig å inspirere flere til å bli med i det kristne arbeidet:

-Jeg håper vi kan få til en tur for å se på noen av verdens største pinsekarismatiske fellesskap i Nigeria. Det som er spesielt, er at to av disse fellesskapene ledes av tidligere professorer i matematikk og ikke i teologi, smiler han.

Trygg fremtid

-Vi støtter tanken om å betale tiende, men det må være av en anstendig lønn som det går an å leve og som sikrer deg en trygg fremtid, sier han.

-Det å gi seg hen til et kall betyr ikke å gi avkall på reale ansettelsesbetingelser. Vi som har en visjon om å bygge opp et sterkt organisatorisk nettverk for å spre budskapet, vi må også innse at en del av dette handler om å ta vare på våre medarbeideres lønnsvilkår, sier den engasjerte pastoren.

-Krifa har etablert seg som en sympatisk og god stemme for oss som vil stå sterkere sammen. Derfor oppfordrer jeg alle til å vurdere å bli medlem. Det skaper trygghet og samhold – og i tillegg vil du trolig spare en del kroner på det også, fastslår han.

Strategisk samarbeid

PTF og Krifa har inngått et strategisk samarbeid som skal bidra til å profesjonalisere PTFs arbeid i Pinsebevegelsen. Styret i PTF får juridisk bistand til sitt arbeid, og medlemmene får dobbelt medlemskap i PTF/Krifa. Dette gir alle medlemmer fri tilgang til Krifas jurister og en rekke gode medlemsfordeler. Samarbeidsavtalen styrker PTF som en profesjonell og ryddig aktør som vil bidra ytterligere til å styrke utviklingen av Pinsebevegelsen som arbeidsplass.

Søk på wordpress-1210958-4292065.cloudwaysapps.com