Bussjåfør Juan Carlos: – Krifa hjalp meg gjennom streiken

Juan Carlos jobber både som trafikkleder og bussjåfør i Bergen og ble overrasket over hjelpen, støtten og streikepengene han fikk da han ble permittert på grunn av streik. Vi var så heldige å få et intervju med Juan Carlos i hans travle hverdag.

«Jeg skulle ønske jeg hadde kontaktet Krifa enda tidligere i prosessen enn jeg gjorde. Man blir både stresset og usikker når slike ting skjer. Jeg visste at Krifa ikke tar sine medlemmer ut i streik.  Jeg ble imidlertid svært positivt overasket over at Krifa  ga oss økonomisk støtte når vi ble rammet av andres streik. Jeg kunne unngått både stress og bekymring om jeg hadde kontaktet dem umiddelbart.»

Hvordan opplevde du Krifa da du tok kontakt?

Krifas jurister og rådgivere er hyggelige, effektive og veldig faglig dyktige. Jeg har hatt min egen jurist i Krifa hele veien som jeg har forholdt meg til. Prosessen var effektiv og kommunikasjonen enkel og tydelig. Jeg opplever at Krifa yter veldig bra service og hjelper meg videre.

Hvorfor valgte du Krifa som din fagforening – det er jo mange alternativer?

Jeg fant Krifa på nettet og synes det virket både profesjonelt og hadde en lav kontingent som jeg kunne leve med. Kanskje litt tilfeldig egentlig.

Det er organisasjonsfrihet i Norge. Har du opplevd press fra andre organiserte om å bytte fagforening?

Jeg har ikke opplevd stort press, men det er flere som spør om hvorfor jeg er organisert i en forening som ikke har noe med bussbransjen å gjøre. Andre sier at dere ikke støtter oss fordi dere ikke forhandler lønn og arbeidsforhold. Jeg er veldig fornøyd med mitt valg og den hjelpen jeg får i Krifa både når det gjelder arbeidsforhold, tilstedeværelsen og tryggheten det gir meg.

Vil du anbefale Krifa til andre og eventuelt hvorfor?

Ja, det gjør jeg allerede. Jeg har vært medlem i Krifa i snart 4 år og både anbefaler og verver stadig nye medlemmer. Hadde denne streiken vart lengre kunne det gått hardt ut over økonomien vår om jeg ikke fikk dekket inn lønnen som uteble.

 Er det noe mer du vil si til de som leser dette?

Alle burde organisere seg. Det lønner seg å ha en rådgiver og en fagforening i ryggen i arbeidslivet. Man blir stående helt alene hvis noe skulle skje. Jeg føler meg trygg og ivaretatt i Krifa.

Søk