For lite lønn og for lite fritid?

For lite lønn og for lite fritid

For å leve et godt liv er det viktig å bli sett, bli elsket og å være til nytte. Du er selv ansvarlig for ditt liv – i ditt liv er det du som er daglig leder og jobben er din for alltid. Om noe bør endres, er det ditt ansvar å gjøre det. Er du på et uønsket sted i dag, er det du selv som må gjøre noe med det. Vil du ha bedre økonomi, må du tjene mer penger eller bruke mindre. Det du vil bruke tiden din på må du booke inn i kalenderen. Om det står «gå i svømmehallen» eller «lese bok» i kalenderen din, bør det være en like viktig avtale som et foreldremøte om du skal ta ansvar for tiden og livet ditt.

Se nøye på din bankkonto og i din kalender så finner du ut hva du investerer din tid og penger i. Har du for lite tid og tom kalender, bør du skrive ned hva du faktisk bruker tiden din på. Ville du brukt tiden og pengene annerledes om du visste du hadde begrenset tid igjen å leve?

Trives du i jobben din? Føler du deg sett og til nytte?

Om du går på jobb kun for å få lønn kaster du bort mye av din dyrebare tid her på jorden. Da går du går glipp av mange gleder og en god porsjon livslykke. Jobben du utfører skal gi deg mening, mestringsfølelse og du skal kjenne at du oppnår resultater. Du skal føle deg viktig og sett av din leder og dine kolleger og du skal kunne ta deg fri med god samvittighet. Dette er viktig for deg, de rundt deg og for samfunnet. Om du ikke blir verdsatt eller føler deg til nytte, bør du si fra/komme deg videre. Som medlem i Krifa følger vi deg gjennom hele prosessen. Våre jurister, spesialister og karriereveiledere har deg, din trivsel og ditt arbeidsliv i fokus.

Du bestemmer selv hva du skal gjøre og hvilke mål du har – husk at det er du som er daglig leder i eget liv. Å justerer mål, ønsker og veier underveis i livet er både nødvendig og viktig. Birgit Skarstein hadde neppe vært programleder, verdensmester, idrettsutøver, inspirator og motivator i dag om hun ikke hadde gjort nettopp dette. Under en operasjon ble livet hennes radikalt forandret og hun måtte endre mål, drømmer og veien videre. Hennes liv og vei er ekstrem, men har mye å lære oss. Livet er både urettferdig, vondt og krevende, men det finnes veier videre for oss alle.

Øystein Dørum nevnte i åpningen av NHOs årskonferanse 2020 mange viktige innsatser for å opprettholde et godt norsk samfunn, men han var tydelig på at det aller, aller viktigste er at folk har en god jobb å gå til. Som representant for arbeidstakere kan vi si oss helt enige med en representant for arbeidsgivere at om du skal ha et godt liv. Ja, flere må ut i jobb, vi må jobbe lenger enn før og det skal være bra! Krifa jobber hver dag for at du skal ha lyst til og kjenne glede over å gå på jobb. Vi ønsker å stå sammen med deg på din reise.

Søk